Verslag wedstrijden 19 en 20/02/2022

Op zaterdag 19 februari testte Elisabeth Koppert haar discus-skills op de “throwing on the rocks competition” in Burcht.   Met 30m40 kwam ze helaas niet in de buurt van haar PR, maar het leverde haar wel een 2de plaats op.

Dezelfde dag kwam Nore Willemsens aan de start van de eerste dag van het Belgisch Kampioenschap indoor voor cadetten en scholieren in Gent.  Zij liet bij de 800 meter cadetten meisjes met 2’26”64 de 7de plaats noteren, goed voor een verpletterend PR (6”60 beter dan haar vorige PR!) en een nieuw clubrecord.

Een klein uurtje later deed Nore het samen met haar clubgenotes Jana Van Gorp, Fran Roesbeke en Tess Vervloet opnieuw voortreffelijk in de 4 x 200 meter estafette: onze dames eindigden knap 2de in hun reeks met een prima tijd van 1’59”23. 

Op zondag 20 februari, de 2de dag van het Belgisch Kampioenschap indoor voor cadetten en scholieren in Gent, stond Jana Van Gorp aan de start van de 60 meter cadetten meisjes.  Met 8”65 bleef ze slechts 3 honderdsten verwijderd van haar PR.

Bij de cadetten jongens hadden we ook 2 atleten aan de start van de 60 meter.  Jim Van Bael verbeterde in 7”87 zijn PR – Toon Swaans (voor wie het de 1ste kennismaking met de piste van Gent was) eindigde in 8”25.

Tot slot mocht ook Fran Roesbeke aan haar B.K. starten.  Zij sprong met 5m38 een nieuw PR in het verspringen.  Op de 200 meter liet ze met 27”10 een seizoensbeste noteren.

Junioren Quinten en Bastiaan Jochems traden op zondag 20 februari aan op de indoormeeting in Hoboken. Quinten verbeterde zijn PR in het verspringen tot 6m17.  Op de 60 meter eindigde hij in 7”46 – Bastiaan liet in dezelfde reeks 7”57 optekenen.

Er was op zondag 20 februari ook een delegatie TUAC-ers aanwezig op het open Provinciaal Kampioenschap veldlopen in Essen.  Respect voor onze atleten die de toch wel epische weersomstandigheden trotseerden!

Bij de benjamins jongens was Ferre Daneels opnieuw van de partij – hij liep opnieuw een dijk van een wedstrijd!

Bij de pupillen meisjes liep Olivia Rijnders naar een zeer knappe 8ste plaats.  Ook Mil Matheussen stond bij de pupillen jongens zijn mannetje, met een mooie 28ste plaats als resultaat.

Bij de jongste miniemen meisjes deden ook Félice Willemsens (6de) en Paulien Rijnders (10de) het opnieuw meer dan voortreffelijk.  Bij de 2de jaars miniemen meisjes kwam Paulien Klaassen mooi als 12de over de finishlijn. 

Ook niets dan lof voor Tuur Servaes die bij de miniemen jongens zeer knap als 6de eindigde.

Tot slot stond ook Eddy Peeraer aan de startlijn bij de masters 50+.  Als +60-er kwam Eddy mooi als 31ste over de finish tussen dit jonge geweld.

Alweer een geslaagd TUAC-weekend dus.

Proficiat aan onze atleten!

#trotsoptuac