2 bronzen medailles voor TUAC!

Brons voor Félice Willemsens in het veldlopen miniemen meisjes 1
Brons voor Lien Belmans op het K.V.V. hinkstapspringen cadetten meisjes

23 januari was weer een geslaagde TUAC-dag.

Op de veldloop in Herentals kwamen 11 TUAC-jeugdatleten aan de start.

Flor Luyckx mocht als youngster als eerste de spits afbijten en deed het weer zeer goed.

Bij de “oudste” pupillen jongens kwamen Tjalle Gys en Mil Matheussen als resp. 9de en 28ste over de finish.  De miniemen jongens (Tuur Servaes 8ste en Mats Vandewalle 28ste) deden het even goed.

Bij de pupillen meisjes liep ook Olivia Rijnders een puike wedstrijd (13de).  Bij de miniemen meisjes 1 kwamen er 4 TUAC-sters aan de start: hier repte Félice Willemsens zich naar het podiium (3de), gevolgd door Nel Roesbeke (11de), Paulien Rijnders (16de) en Ella Ghys (18de).  Last but not least was het de beurt aan Paulien Klaassen: ook zij liep een dijk van een wedstrijd en eindigde mooi 16de.

Trainster Steffi nam in Herentals trouwens mooie foto’s die te zien zijn op haar facebookpagina sj-pics.  Dankjewel Steffi!

In Gent kwamen enkele van onze cadetten en scholieren aan de start van het Kampioenschap van Vlaanderen Indoor voor cadetten en scholieren.

Bij de start werd de toon meteen gezet door cadette Lien Belmans: met een nieuw P.R. en C.R. van 9m72 veroverde zij het brons in het hinkstapspringen.  Lien nam ook deel aan de 60 meter (8”83).  In deze zelfde 60 meter stond ook Jana Van Gorp aan de start: zij verbeterde haar P.R. naar 8”62.

’s Namiddags was het de beurt aan scholiere Fran Roesbeke.  Zij liet een mooie sprongenreeks optekenen in het verspringen: goed voor alweer een P.R. (5m28) en een mooie 6de plaats.  Op de 60 meter finishte Fran na 8”48.

Nore Willemsens (cadet) kwam voor het eerst aan de start in Gent.  Zij liep een mooie 800 meter en eindigde in een knappe eindtijd van 2’36”55 op een zeer verdienstelijke 5de plaats.

In de avond was het tenslotte de beurt aan Viktor Berckvens (scholier).  Hij won overtuigend zijn reeks in een nieuw P.R. van 24”22 – goed voor een 8ste plaats in het totaalklassement.

Proficiat aan iedereen!

#trotsoptuac