TUAC-prestaties op 8 en 9 januari

Er kwamen dit weekend weer een aantal TUAC-ers in actie.

Op zaterdag 8 januari kwamen in Gent een aantal atleten uit de trainingsgroep van Serge aan de start.

Bij de cadetten meisjes bleef Lien Belmans in eerste instantie een beetje op haar honger zitten in het hoogspringen met 1m30. Ze wist dit echter perfect recht te zetten in het verspringen met een nieuw P.R. van 4m31.

Bij de scholieren meisjes zette Eva Van Miert in het hoogspringen een nieuw P.R. neer met 1m40. In het daaropvolgende verspringen was ze na 2 nulsprongen genoodzaakt om op safe te spelen en liet ze bij haar 3de poging 4m12 noteren. Fran Roesbeke sprong in dezelfde competitie naar een nieuw P.R. met 5m26 nadat ze ook in het kogelstoten al een nieuw P.R. liet optekenen van 8m49.

In de namiddag kwamen de heren aan de beurt. Quinten Jochems startte als eerste in het hoogspringen en verbeterde zijn P.R. met 9 cm naar 1m80. Hij zette dit positieve gevoel daarna ook verder in het verspringen waar hij zijn P.R. verbeterde tot 6m12. Zijn broer Bastiaan, die eigenlijk alleen naar Gent gekomen was om Quinten gezelschap te houden, verbeterde eveneens zijn P.R. in het verspringen naar 5m52.

Stan Otten stootte de kogel van 6 kg bij zijn debuut in de juniorencategorie naar een zeer behoorlijke 11m11 (P.R.) en sprong daarna ook nog 3m30 met de polsstok.

Rens De Smedt kwam op zijn beurt voor het eerst aan de start in de seniorencategorie. Hij zette 9m48 (P.R.) op de tabellen in het kogelstoten en 3m60 in het polsstokspringen. Op dezelfde disciplines liet vader Serge De Smedt 9m98 (kogel) en 3m00 (polsstok) noteren.

Op zondag 9 november trokken dan weer een aantal jeugdatleten naar Lanaken om hun kansen te verdedigen in de veldloop.

Tuur Servaes eindigde hier bij de miniemen jongens als 10de. Bij de miniemen meisjes noteerden we hier prestaties van Félice Willemsens (11de), Nel Roesbeke (12de) en Ella Ghys (18de).

Proficiat aan alle TUAC-ers!

#trotsoptuac