TUAC in de pers

Internationale atletiekmeeting in het Stadspark

Een Turnhoutse masteratleet in actie. 
Een Turnhoutse masteratleet in actie.  — © Nadia Verhoft 

TURNHOUT – 

De Turnhoutse Atletiekclub (TUAC) organiseert zaterdag 16 oktober een internationale mastermeeting. Dat is een hele eer voor een atletiekvereniging die nog maar net weer is opgestart.

TUAC organiseert dit prestigieuze event op vraag van de Vlaamse Atletiek Liga en de Koninklijke Belgische Atletiekbond. “We zijn een hernieuwde, heropstartende club”, zegt secretaris Annick De Neve. “Daarom zijn we bijzonder blij met deze kans. We hebben enkele fusiejaren achter de rug en staan nog maar sinds een jaar weer op eigen benen. Dan is het niet evident om zo een project binnen te halen.”

Annick De Neve kan wel rekenen op een erg enthousiaste ploeg. “Binnen het bestuur, de atleten, trainers en entourage hebben we voldoende expertise en vrijwilligheid om deze meeting de uitstraling te geven die ze verdient. We verwachten ongeveer 150 atleten uit de mastercategorie die zich voor maximum drie proeven kunnen inschrijven.”

TUAC ontvangt niet alleen Belgische atleten, maar ook een grote Nederlandse delegatie en deelnemers uit Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. “Onder hen enkele internationaal bekend namen. We verwachten dus veel topprestaties op de atletiekpiste van het Stadspark.”

De Turnhoutse club kan voor de organisatie rekenen op de medewerking van de stad Turnhout en partners Etixx en Brouwerij Het Nest. “We kunnen alle atleten een goedgevulde goodiebag meegeven, zodat alle deelnemers naast een sportieve ervaring ook een stukje Kempen mee naar huis kunnen nemen.”

TUAC is een snel groeiende sportclub. “Al onze trainers en atleten zetten we in bij de voorbereiding en de organisatie van de meeting”, zegt Annick De Neve. “Zo creëren we een warm en hecht clubgevoel waaraan iedereen een steentje bijdraagt.”  gvn

www.tuac.be