Artikel Nieuwsblad over P.K. alle categorieën

Stan Otten in actie op het VK in het kogelstoten.
Stan Otten in actie op het VK in het kogelstoten. © RV

Scholier Stan Otten pakt vier medailles op PK: “Heel blij mee met persoonlijk record in verspringen”

ATLETIEK

Meerkamper Stan Otten scoorde vier medailles op de provinciale kampioenschappen zaterdag in Lier en zondag in Bornem. De scholier uit Turnhout won het ver- en het polsstokspringen, pakte zilver in het kogelstoten en brons op de 100m. 

Bart Spruijt 12-10-21, 18:32 Laatste update: 18:40

Zaterdag in Lier mocht Stan Otten twee keer op het hoogste podiumtrapje plaatsnemen na winst in het ver- en het polsstokspringen. “In het verspringen wist ik op voorhand dat het een strijd zou worden met mijn ploeggenoot Quinten Jochems. Quinten sprong 6m02 en dan ben ik er voorbijgegaan met eerst 6m04 en uiteindelijk 6m18. Een persoonlijk record waar ik heel blij mee ben”, vertelt de 17-jarige meerkamper. 

“In het polsstokspringen was Glenn Van Liefferinge jammer genoeg weggevallen. Maar het werd een mooie competitie en ik was heel tevreden met mijn 3m40. Dat was opnieuw een persoonlijk record.” 

Op zondag in Bornem deed hij er nog twee medailles bij: zilver in het kogelstoten (13m03) en brons in de 100m-finale (11.91). “In het kogelstoten wist ik dat Alexander Anthonissen de beste was. Als meerkamper is het moeilijk tegen een echte werper. Ik presteerde iets onder de verwachtingen, maar het volstond net voor het zilver. Over de 100m was ik ook niet helemaal tevreden: ik hoopte op een betere tijd. Maar daar won ploeggenoot Quinten Jochems het goud en dat maakte voor mij alles goed. Ik ben heel blij dat hij zegevierde.” 

28 medailles voor TUAC

Stan Ottens club TUAC kwam sterk voor de dag op het PK. De Turnhoutse atletiekclub totaliseerde liefst 28 medailles. TUAC-trainer Serge De Smedt was een tevreden man. “25 medailles achtte ik haalbaar gezien de iets mindere opkomst vanwege de late datum van het PK enerzijds en het potentieel van mijn atleten anderzijds. Maar het werden er dus nog meer”, reageerde Serge De Smedt. 

 “De groep hangt zeer goed aan elkaar. Onze atleten versterken mekaar in elk opzicht. Ook de recente hulp van Karin Larnoe als werptrainster levert resultaat op. Dit is voor ons een flinke boost. Na een jarenlange fusie (de club was van 2008 tot 2020 gefuseerd met AVOS tot ATAC, red.) is het voor ons als vernieuwde, heropstartende club een echte opsteker te zien dat het clubgevoel zo sterk leeft. En dat vertaalt zich naar prestaties op en enthousiasme naast de piste. Het was geen eenvoudig jaar, maar we zijn steeds blijven trainen. En dat loont. We kunnen zeer tevreden de winter ingaan. Ik ben trots op al mijn atleten. Naast de 28 medaillewinnaars konden we nog verschillende records, vierde plaatsen en finaleplaatsen optekenen. Ik ben een tevreden coach.”