Medailleregen voor TUAC!

Op het P.K. voor pupillen en miniemen in Brasschaat hebben onze TUAC-ers het voortreffelijk gedaan.  Ze behaalden maar liefst  6 (!) podiumplaatsen. 

De absolute uitblinker was Jim bij de miniemen jongens met 2 gouden medailles : 10”24 op 80 meter en 10m83 met kogel – tevens goed voor 2 P.R.’s.

Op diezelfde 80 meter presteerde ook Toon zeer knap : ook hij sprintte zich in een toptijd van 10”70 naar het podium (zilver).

Bij de pupillen jongens knalde Gus de hockeybal 38m22 ver – meteen goed voor het brons.  De pupillen meisjes wilden niet onderdoen en wisten ook 2 podiumplaatsen te behalen : Félice behaalde op de 1000 meter met een fantastische eindsprint het brons op de 1000 meter in 3’31”31, meteen ook een verbetering van haar P.R. met bijna 4,5 seconden.  Later op de dag was het de beurt aan Nel : zij sprong haar hoogspringrecord aan flarden en verbeterde zich met 11 cm tot 1m26.  Hiermee mocht ze de bronzen medaille omhangen.

We behaalden ook nog een aantal “papieren” medailles (4de plaats – net naast het podium dus) : Félice (9”04) en Dries (8”72 – P.R.) op de 60 meter en Liselotte (10m18) in het kogelstoten.

Ook de andere prestaties die werden neergezet, waren niet min.  Bij de pupillen meisjes verbeterde Ella zich op de 60 meter tot 10”27 en liep daarna ook nog een mooie wedstrijd op de 1000 meter (3’57”82).  Nel nam ook nog deel aan het kogelstoten en schudde daar een nieuw P.R. (6m32) uit haar frêle armen.

Bij de pupillen jongens sprongen Gus (3m86) en Tjalle (3m55) hun P.R.’s van de tabellen in het verspringen.  In het hoogspringen waren onze TUAC-ers goed voor 1m25 (Dries) en 1m05 (Tjalle).

Bij de miniemen meisjes zagen we ook nog mooie prestaties van Paulien (11”90 op 80 meter en 1m35 in het hoogspringen – meteen goed voor een nieuw P.R.).

Toon nam bij de miniemen jongens nog deel aan het hoogspringen en liet daar 1m30 noteren.

Knap gedaan jongens en meisjes! Bedankt ook aan de begeleidende trainers en supporters om er een fijne dag van te maken!

Tegelijkertijd was Serge in Ninove aan de slag op het B.K. (en tevens K.V.V.) voor masters.  Op de 400 meter horden kroonde Serge zich tot Belgisch (en dus ook tot Vlaams) kampioen.  In het kogelstoten behaalde hij de Vlaamse titel, meteen ook goed voor de bronzen plak op het Belgische podium.

Proficiat!

Vandaag vindt in hetzelfde Ninove de 2de dag plaats van dit kampioenschap.  Martine neemt hier deel aan discus en kogel – Serge gaat ditmaal van start op de 110 meter horden en polsstok.  Veel succes!

#trotsoptuac