Wedstrijdverslagen 11 & 12 september 2021

Geelse Jeugdmeerkamp

TUAC was goed vertegenwoordigd op de Geelse Jeugdmeerkamp. 

Felix, Flor, Jeremiah en Maikah waren van de partij bij de kangoeroes en benjamins.  Ze beleefden weer een fijne atletieknamiddag!

Ook de pupillen en miniemen lieten zich uiteraard niet onbetuigd.  Bij de pupillen meisjes wisten zowel Félice, Nel, Floortje als Ella minstens 1 P.R. te verbeteren.  Doordat Félice er in slaagde maar liefst 3 van de 4 proeven te winnen, kon ze ook de eindoverwinning in de 4-kamp op haar naam schrijven.  Ook pupillen jongens Dries en Mil deden het voortreffelijk en verwezen enkele P.R.’s naar de geschiedenistabellen.

Bij de miniemen jongens was het de beurt aan Jim en Mil.  Ook zij toonden zich van hun beste kant en konden P.R.’s verbeteren.  Voor Jim leverde dit meteen ook de eindoverwinning op in de –kamp.

Proficiat aan alle atleten en ook bijzondere dank aan trainer Brent voor de goede begeleiding van onze atleten!

Belgisch Kampioenschap cadetten en scholieren – Lier

Zoals jullie al op onze facebookpagina konden lezen, hebben onze TUAC-ers goed gepresteerd op het B.K. cadetten en scholieren dit weekend.

Op zaterdag waren de meesten aan de slag.  Als 1ste moest Mathijs aan de bak op de 300 meter horden.  Hij liep een mooie wedstrijd en finishte in 45”39, een verbetering van zijn vorige besttijd met bijna 1,5 seconde!  Tegelijkertijd nam Elisabeth deel aan het kogelstoten.  Ze maakte het zeer spannend door bij haar 1ste 2 pogingen ongeldige worpen te laten noteren.  Gelukkig wist ze zich met haar 3de poging alsnog te plaatsen voor de finale.  Hierin stootte ze zich met 10m62 naar een verdienstelijke 6de plaats.  Ondertussen werkten Floris en Bastiaan hun 400 meter horden af.  Floris liep een dijk van een wedstrijd en kwam over de finish in 57”80 (0”83 sneller dan zijn vorige P.R.), meteen goed voor een finaleplaats!  Bastiaan wist zijn P.R. ook te verbeteren met 0”14 en haalde de eindmeet in 62”91. Daarna was het opnieuw de beurt aan Elisabeth in het discuswerpen.  Zij wist zich met een nieuw P.R. te overtreffen tot 33m72 en behaalde hiermee de bronzen medaille!

’s Namiddags vond het verspringen voor cadetten meisjes plaats met Fran.  In een sterk deelnemersveld behaalde zij met 4m96 een mooie 10de plaats.  Op de 100 meter voor cadetten jongens liep het voor David in de start niet helemaal goed.  Toch sprintte hij nog naar 12”12, slechts 0”07 boven zijn P.R.

Eva moest in laatste instantie o.w.v. ziekte helaas forfait geven voor de 80 meter horden.  We wensen haar veel beterschap!

Op zondag stonden voor de scholieren jongens de 110 meter horden, ver en finale 400 meter horden op het programma.

Quinten liep zijn reeks op de 110 meter horden in 16”04.  Justin nam een goede start, maar kwam in de problemen op de 7de horde en werd helaas gediskwalificeerd.  In het verspringen kon Quinten zich met een mooie reeks sprongen plaatsen voor de finale.  Hierin werd hij 8ste met 5m95.  Ondertussen was ook Floris gearrriveerd in Lier voor zijn finale op de 400 meter horden.  Hij finishte als 6de en kon met zijn tijd van 58”39 ook zeker weer tevreden zijn.

Samenvatting van dit B.K. : 4 P.R.’s – 4 finaleplaatsen en 1 bronzen medaille.  Missie meer dan geslaagd dus!

Open Meeting Lommel

Viktor nam niet deel aan het B.K. en trok samen met zus Anaïs op zondag naar Lommel.  Hij verbeterde daar zijn P.R. op  100 meter (11”99) en discus (25m41).  Met speer bleef hij met 34m53 een metertje verwijderd van zijn beste prestatie.  Anaïs op haar beurt stootte de kogel 8m42 en wierp de discus 22m50.

#trotsoptuac