Domestic Jeugdmeeting voor eigen publiek op 29 augustus

We waren blij om gisteren nog eens een jeugdmeeting te kunnen organiseren. 

Onze kangoeroes en benjamins beten de spits af en Felix, Mayeda, Denniz, Jeremiah, Maikah en Basiel sprintten, wierpen en sprongen dat het een lieve lust was. Na afloop mochten ze allen hun welverdiend diploma en medaille in ontvangst nemen. 

Daarna was het de beurt aan onze pupillen en miniemen.

Bij de pupillen meisjes hadden we 3 TUAC-sterren : Félice, Nel en Nisrine.  Hier onthouden we van de loopnummers vooral dat Nel 0.22 afsnoepte van haar besttijd op 60 meter en zich wist te verbeteren tot 9.49 en dat Félice een prachtprestatie liet noteren op de 1000 meter door haar P.R. met maar liefst 12.30 te verbeteren tot 3.35.85.  Ook in het hockeybalwerpen lieten de meisjes zich niet onbetuigd en verbeterden hun P.R. aanzienlijk (21m53 voor Nel en 17m89 voor Félice).  Nisrine op haar beurt liet een seizoensbeste optekenen in het hockeybal met 11m19.

Bij de pupillen jongens kwamen er zelfs 5 TUAC-ers aan de start.  4 van de 5 (Toon, Noah, Siemen en Wisse) konden hun P.R. op de 60 meter verbeteren – de toon was dus gezet voor de rest van de namiddag.  Ook op de 1000 meter waren er mooie P.R.’s voor Noah en Wisse – bij Dries had de 3×600 van het P.K. nog niet helemaal verteerd, waardoor hij lichtjes boven zijn eerdere besttijd bleef.  In het hockeybal verbeterde Dries zijn P.R. wel door voor het eerst over de 30 meter te werpen (30m40 – 3m47 verder dan zijn oude P.R.).  Ook Toon verbeterde zijn P.R. met bijna 5m en wierp het balletje 29m74.  Wisse maakte zijn debuut in het hockeywerpen en kwam tot een mooie 22m78. Als 4de proef namen de jongens nog deel aan het hoogspringen.  Ook hier 2 P.R.’s : Toon verbeterde zich tot 1m05 en ook Wisse spong 1m05.  Dries bleef met 1m25 slechts 2cm onder zijn P.R.

Over naar de miniemen.  Bij de dames ditmaal geen P.R.’s voor Paulien, maar wel prima gepresteerd met 12.04 op 80 meter, 3.51.27 op 1000 meter en 3m81 in het verspringen.  Liselotte verbeterde zich in het kogelstoten tot 10m68 (44cm beter dan haar vorige P.R.).

Bij de heren waren Jim, Toon en Mil van de partij.  In de loopnummers konden ze hun P.R.’s niet verbeteren wat ook begrijpelijk is na de 3x600m van de vorige dag op het P.K. in Kapellen.  Jim en Mil namen voor het eerst deel aan een polsstokcompetitie en sprongen beiden knap over 1m90. In het verspringen verbeterden Toon (4m47) en Mil (3m79) hun P.R.’s en in het kogelstoten lieten ze zelfs alle 3 een nieuw P.R. optekenen : 9m82 voor Jim, 8m00 voor Toon en 6m55 voor Mil. 

Samengevat : een mooie atletieknamiddag met dito prestaties van onze atleten.  Proficiat aan allen!

#trotsoptuac