TUAC op de “GP Josse Ringoir” in Aalst

Gisteren waren we met onze atleten weer van de partij in Aalst op de “GP Josse Ringoir”.

Bij de scholieren jongens snelde Seppe op de 110 meter horden naar 17.46.  Goed voor een persoonlijk record én het minimum voor het B.K.  Dezelfde 110 meter horden was voor Quinten een wedstrijd om snel te vergeten: 16.82 en ruim een seconde boven zijn P.R.

Op de 100 meter bleven zowel Jana, David als Floris wat op hun honger zitten met eindtijden boven hun P.R.  Seppe kon zich wel verbeteren met een P.R. van 12.70.  Ook Serge liet zien over zijn snelste benen te beschikken en liep naar een seizoensbeste van 12.84.  Iets later liet hij ook op de 400 meter horden een seizoensbeste noteren van 67.63 – meteen goed voor een nieuwe clubrecord.

Ondertussen was ook het verspringen begonnen.  David ging hier op zoek naar het B.K. minimum van 5m50, maar moest genoegen nemen met 5m29.  Quinten staakte na 3 pogingen en een resultaat van 5m67 de strijd o.w.v. een pijnlijke voet.

Vervolgens was het de beurt aan Bastiaan op de 400 meter.  Hij ging uitstekend van start, nam ruim de leiding, maar kwam op 120 meter van de finish de spreekwoordelijke man met de hamer tegen.  Eindtijd 54.79 en goed voor een verbetering van zijn P.R. met ruim 2,5 seconden.

Lien verpuverde haar P.R. op de 300 meter horden met bijna 2 seconden naar 53.15.  Een beetje later liep ze nog naar een mooie 29.71 op de 200 meter, voorafgegaan door Jana die 29.39 liep. Ook David liep in zijn 3de discipline van de dag naar een behoorlijke 25.89 op de 200 meter.

Op de 400 meter horden liep Floris een mooie 61.97.  Toch had hij meer verwacht: de mooie dingen die hij op training laat zien, komen er op wedstrijd voorlopig niet uit.  Zondag op het Vlaams Kampioenschap is er een nieuwe kans en dan zal het zeker lukken.

#trotsoptuac